Fakturiranje brez papirja

Posted by

Online fakturiranje je sodobna programska rešitev, ki omogoča fakturiranje in izdajo računov brez papirja. Takšno elektronsko poslovanje pa ne omogoča le prihranka papirja in črnila za tiskalnik, ampak tudi velik prihranek časa, manjše stroške ter poenostavitev dela. Online fakture boste lahko izdali veliko hitreje kot tiste na papirju ter si tako poenostavili poslovanje, imeli pa boste tudi boljši pregled nad že izdanimi fakturami, nad plačanimi računi, prejetimi računi in vsem ostalim. Online fakturiranje je fakturiranje prihodnosti, ki prinaša številne prednosti in optimizacijo delovnega procesa. Zakaj bi se ukvarjali s papirnatim fakturiranjem, če pa lahko fakturirate online?

Ne le za izdajanje računov

Čeprav ob besedi faktura večina ljudi naprej pomisli na račun, pa je online fakturiranje namenjeno tudi izdajanju različnih drugih dokumentov in ne samo računov. V online obliki brez težav lahko izdate dobropis, predračun, dobavnico, naročilnico, UPN plačilni nalog pa tudi druge uradne dokumente. Najbolje od vsega pa je, da je program za online fakturiranje prilagojen tako, da vam popolnoma olajša delo ter ga poenostavi.

Fakturiranje je tako veliko hitrejše, zato bo v prihodnosti tak način poslovanja zagotovo postal še pogostejši kot danes. Že danes veliko podjetij pošilja elektronske račune. Če prejmete tak račun, ga lahko shranite v papirnati obliki, a ga morate najprej natisniti. V primeru, da imate program za online fakturiranje, pa ga lahko shranite in arhivirate tudi elektronsko.

Uraden dokument z veljavnim podpisom

Če sami naredite račun ali drug uraden dokument v elektronski obliki, ga morate natisniti, podpisati in ožigosati, če želite, da postane veljaven. Online fakturiranje pa omogoča tudi podpisovanje uradnih dokumentov v elektronski obliki, kar pomeni, da vam jih ni treba tiskati. Tako lahko elektronsko pripravljen dokument zelo hitro po elektronski poti posredujete stranki.

Če ste se že srečali s pošiljanjem e-računa proračunskim uporabnikom, potem si lahko približno predstavljate, kako izgleda online fakturiranje. V resnici je namreč precej bolj enostavno, saj so programske rešitve za izdajanje in arhiviranje online faktur zasnovane uporabnikom prijazno. Zasnovane so tako, da se jih vsak lahko nauči uporabljati v enem dnevu in da si po nekaj tedenski uporabi sploh ne zna več predstavljati, da bi še kakšno fakturo moral natisniti na papir.

Članki iz iste kategorije: