Primerna poslovna darila

Nasveti za darovanje daril v podjetju

Posted by

Slej ko prej pride čas, da sodelavcem, poslovnim partnerjem in nadrejenim pokažemo svojo hvaležnost. Tukaj se morda prvo vprašamo, katera poslovna darila so najbolj primerna. Po drugi strani pa moramo upoštevati pravilnik v našem podjetju, ki narekuje naše pravice v taki situaciji. V vsakem primeru pa je odločilnega pomena, da vedno ohranjamo primeren poslovni bonton. Tako bomo brez skrbi ohranjali dobre stike v poslovnem okolju z ljudmi okoli nas.

Habeco promocijska darila - USB ključki
USB ključki so zelo praktična promocijska darila

Vedno sledimo poslovnemu bontonu

Ko se odločamo za darovanje daril, je dobro, če uporabimo malo pazljivosti. Ob posebnih priložnostih, ko želimo pokazati naklonjenost in velikodušnost poslovnim partnerjem, moramo poskrbeti, da je darilo primerno. Še bolj pomembno pa je, da sledimo ustanovljenim navadam v našem podjetju, saj lahko drugače hitro prekršimo kako pravilo.

Kakovostna poslovna darila
Poslovna in promocijska darila

Ta pravila lahko segajo vse od vrste ovitka darila, velikosti, vrednosti in drugih lastnosti. Če nismo prepričani, kakšna bi ta pravila lahko bila, si vzemimo malo časa in raziščimo kulturo darovanja v podjetju. Naša radodarnost in dobri nameni nas lahko spravijo v neroden položaj pri določeni osebi, če smo prekršili katero izmed pravil obdarovanja. 

Izberimo pravo poslovno darilo

Ko se odločimo, da bomo nekomu kupili darilo, je dobro, če je primerno za to osebo. Poskušajmo se izogibati darilom, ki so preveč osebna, saj se jih lahko hitro narobe razume kot podkupnine ali žalitve. Najbolje je, če so najboljša promocijska darila v mejah stroke našega podjetja. S tem mislimo to, da ne presežemo mej okusnega in, da ohranjamo profesionalen odnos.

Primerna poslovna darila so lahko:

  • Škatla z bonboni
  • Šal, kravata ali drug dodatek k obleki
  • Kovček ali torba
  • Stvari, ki so proizvod našega podjetja
  • Košara s sadjem
  • Vstopnice za koncert, gledališče ali drug dogodek
  • Druge stvari povezane z našim podjetjem

Skupinsko darovanje in praznovanja v podjetju

Ko kupujemo darilo, imamo nekaj možnost, kako ga kupiti. Lahko se odločimo, da bodo vsi zaposleni darovali nekaj majhnega drugemu podjetju, vodji ali zaposlenim. Če pa želimo, pa lahko vsak izmed zaposlenih prispeva nekaj sredstev, da kupimo nekaj velikega in udarnega. Za bolj osebna poslovna darila je najbolje, če jih daruje določen posameznik, saj ima to največja vpliv.

Ob posebnih dogodkih pa je skoraj povsod navada, da priredimo praznovanje v pisarni oziroma poslovnih prostorih našega podjetja. Tukaj moramo paziti, da ohranjamo sproščeno in spoštljivo vzdušje. V večini primerov je najbolje, če obdarovanec odpre darilo pred celotno ekipo, saj tako zagotovimo najboljšo izkušnjo.

Članki iz iste kategorije: