WordPress – brezplačen, enostaven, funkcionalen

Posted by

Le kdo danes še ne pozna odprtokodnega sistema, ki sliši na ime WordPress? Uporablja se za postavitev in urejanje spletne strani. Gre za sistem za urejanje vsebin, ki mu angleško rečemo kar CMS oziroma Content Management System. WordPress je brezplačen sistem z ogromno bazo razvijalcev, ki se vsak dan trudijo, da bi platforma postala še boljša.

Včasih je bila izdelava spletnih strani kar precej težka in zapletena naloga, ki je izdelovalcu vzela veliko časa, potrebno pa je bilo tudi specifično programersko znanje. Na srečo se je s prihodom WordPressa to spremenilo. Sistem namreč omogoča, da spletno stran postavimo v hipu, pri tem pa ne potrebujemo nobenega posebnega programerskega znanja. Vse, kar moramo narediti, je to, da si WordPress namestimo na strežnik, nato pa že lahko izbiramo med številnimi predlogami za spletno stran, ki najbolj ustrezajo našim željam in potrebam.

WordPress nekoč in danes

WordPress je na začetku služil kot sistem za postavitev ter urejanje bloga. Seveda še danes skoči na pomoč številnim blogerjem, a to še daleč ni več njegova edina funkcija. Z njegovo pomočjo lahko namreč izdelamo takšne in drugačne profesionalne spletne strani, ki služijo v osebne ali poslovne namene.

Zakaj izbrati WordPress? Najprej naj še enkrat poudarimo dejstvo, da je izredno enostaven za uporabo. Tako se ga bodo hitro naučili tudi tisti, ki nimajo veliko spletnega znanja, pa naj gre za oblikovalski ali programerski vidik. Poleg tega sistem WordPress omogoča postavitev spletne strani v izredno kratkem času. Vse skupaj izvedete le z nekaj kliki preko nadzorne plošče.

Številni različni dizajni in možnosti uporabe

V WordPressu imate na voljo bogato paleto različnih dizajnov. Spet boste potrebovali le nekaj klikov in pred vami bo čudovita spletna stran. WordPress je daleč najbolj razširjen CMS na svetu, za katerega je značilno, da se neprenehoma posodablja. Vse to je še kako pomembno v smislu varnosti in funkcionalnosti.

Že v osnovi imate v WordPressu vključenih veliko takšnih in drugačnih funkcionalnosti, še več pa jih lahko povsem preprosto dodate preko poljubnih vtičnikov. Ogromno vtičnikov je na voljo povsem brezplačno.

Na koncu naj omenimo še to, da je WordPress naravnost idealno orodje tudi z vidika optimizacije spletne strani. Tako boste z njim dosegli boljšo pozicijo svojega spletišča v različnih iskalnikih, kot so na primer Google, Bing, Najdi.si in tako naprej. To pa je zagotovo odlična novica za vaš posel!

Članki iz iste kategorije: