Poceni tonerji lahko prinesejo težave

Posted by

Ko sem kupovala nov tiskalnik, saj je stara multifunkcijska naprava nehala delovati oziroma tiskalnik ni hotel več zajemati papirja s pladnja, sem se odločila, da raje kupim laserski tiskalnik. Takšen povsem preprost, ki omogoča zgolj enobarvni tisk, vendar je ta precej hitrejši in mi pri tisku dokumentov lahko prihrani čas.

Našla sem poceni napravo in bila z njo povsem zadovoljna, dokler se toner ni izpraznil. Takrat sem pobrskala po spletu, da bi ugotovila, ali so na voljo poceni tonerji – originalni je namreč stal več kot me je stal tiskalnik. Našla sem, kar sem iskala, a takoj naletela na kup težav.

Menjava tonerja in odpoved tiskalnika

Večkrat sem na spletu brala o tem, da so poceni tonerji kompatibilni ali generični, dejansko povsem enake kakovosti kot originalni. Da lahko z njihovim nakupom prihranim, tiskalnik pa bo deloval še naprej enako dobro. A v mojem primeru ni bilo tako. Ko sem toner zamenjala, so se na tiskalniku vključile alarmne lučke, ki so trdile, da so se v tiskalniku nabrale smeti in je potrebno čiščenje. S tiskanjem ni bilo nič.

Tiskalnik sem odnesla bližnjemu mojstru, ki ga je pregledal, očistil, spet spravil na kup in hotel zagnati. Pa ni šlo. Opozorilo za napako je bilo še kar prisotno. In ker ni našel nič drugega, je dejal, da nedelovanje včasih povzročijo tudi poceni tonerji. Govoril je nekaj o tem, kakšne napake so lahko na samem čipu tonerja.
Kaj sedaj? Poklicala sem na servis za tiskalnik, kjer so mi takoj povedali, da imam pravzaprav izjemno poceni tiskalnik, kjer bom še enkrat plačala njegovo vrednost ne glede na to, ali kupim nov toner, ali pa prinesem napravo k njim na servis. Zato sem se odločila, da poskusim še nekaj…

Pomembna je garancija za toner!

Za nadomestni poceni toner nisem imela več računa, zato sem si rekla, da bom še enkrat kupila generičnega, a tokrat pri specializiranem prodajalcu, ki ob prodaji tudi jamči za delovanje – če gre kar koli narobe, ga lahko pošljem nazaj, torej nimam kaj izgubiti. In naredila sem prav – očitno je šlo res za težavo s slabim nadomestnim tonerjem, kajti sedaj je tiskalnik povsem normalno deloval. Kaj sem se naučila? Da lahko poceni tonerji prinesejo težave, če z nakupom ne dobiš garancije, sicer pa so še vedno odlična rešitev, če bi rad prihranil.

Članki iz iste kategorije: