hipoalergena hrana za pse

Optimalna prehrana za občutljive pse

Posted by

Posebnost vseh psov je v iskreni ljubezni, ki jo čutijo do nas. Za pse imajo sprehodi neskončno velik pomen. Takrat lahko prevohajo in zabeležijo vse spremembe v svojem bližnjem okolju, kot tudi opravijo druge naravne potrebe. Druga najbolj pomembna stvar pa je prehrana. Pogosto je tako, da psi pojedo skoraj karkoli jim ponudimo. Mogoče je, da pričnejo izkazovati simptome alergij, ki se kažejo v praskanju, pordeli koži, driski in podobno. V tem primeru je hipoalergena hrana za psa odlična rešitev, ki ima izredno dober okus in je polna koristnih elementov. Ponudimo jo lahko tudi zdravim psom, ki drugače nimajo nobenih težav s hranjenjem.

V čem se hipoalergena hrana za pse razlikuje od navadne hrane?

Večino današnjih briketov in konzerv z mesom za pse je ustvarjenih s procesom ekstrudiranja. Hrana se pripravi oziroma skuha pri visoki temperaturi, vendar ima to veliko posledico. To pa je izguba mineralov, vitaminov in proteinov, saj jih vročina do visoke mere uniči. Zato razni proizvajalci dodajo umetne ojačevalce okusov in arome, da so meso in briketi sploh užitni. Umetni dodatki lahko v pasjem prebavnem sistemu povzročijo alergijski odziv, ki se lahko prikaže na več načinov. Nekateri psi pa preprosto ne morejo prebavljati nekaterih surovin v hrani.

hladna stiskana hipoalergena hrana za pse
Obstaja hladno stiskana hipoalergena hrana za pse v obliki briketov kot tudi mesnih konzerv. Vsebujejo ročno izbrane sestavine, ki so prikrojene pasjemu prebavnemu sistemu.

Posebnost hipoalergene hrane za pse se skriva v njeni sestavi. Narejena je iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki so namenjene za pse. V njej pa se ne nahaja umetnih ojačevalcev okusov, barvil in drugih kemikalij.

Hladno stiskana prehrana za pse je izredno priljubljena

5 najboljših hipoalergenih pasjih hranil in priboljški za pse, ki imajo alergije

Vedno večjo popularnost uživajo hladno stiskani briketi in konzerve z mesom. Narejeni so s postopkom hladnega stiskanja.

Članki iz iste kategorije: