Digitalni klavir Yamaha P-45 ima lep in jasen zvok

Posted by

Zvok

»Ta klavir je iz Yamahe«. To je prva stvar, na katero sem pomislil, ko sem začel z ocenjevanjem Yamahe P45. To pomeni veliko. Ko govorimo o Yamahi in zvoku, je ena stvar sigurna: zvok je lep, jasen in bo ustrezal ceni, ki jo plačaš. Yamaha P45 ni nobena izjema. Ima dober zvok z lepo globino in zveni čisto, tako kot mora. S snemalnikom zvoka dobite čist zvok brez hrupa iz ozadja.

Omeniti je potrebno še njegovih 10 dobrih klavirskih zvokov in demo pesmi. Najpomembnejša sta dva zvoka klavirja. Eden lep in čist, drugi »smešen«. Malce nenavaden, vendar podoben jazzu. Preverite sami na spletni strani Thomann UK. (Thoman UK, britansko-nemška glasbena trgovina).

Značilnosti:

Zdaj pa pridemo do dela, kjer to mnenje o Yamahi P45 dobi veljavo: značilnosti tega cenovno dostopnega klavirja. P45 nima veliko funkcij, vendar so vse koristne. Dobimo nekaj standardnih:

  • Izboljšano stereo vzorčenje (boljša kakovost snemanja)
  • USB priključek (Midi snemanje)
  • Dva vgrajena mikrofona
  • Vgrajen metronom
  • Nastavljiv tempo in transpose
  • »Sustain« Pedal

Glavne značilnosti tega klavirja so Dual in Duo način, ki ga skupaj z 88 GHS naredijo odličnega za učence. Z načinom dual / duo lahko klavir razdelite na dva enaka notna dela. Klaviaturo lahko na primer razdelite na pol, tako da lahko vi in vaš učitelj skupaj igrate na klavirju (en v načinu »bass« in en na visokih notah), vendar oboje z zvokom srednjega dela (na primer oba iz C4- C6).

Če klavir razdelite v načinu Duo, dobite dva enaka dela z istimi notami.

Skupaj z GHS (Graded Hammer tipke) ima vse, kar učenec potrebuje: vaje in možnosti snemanja, način vadbe z učiteljem in nizko ceno.

Članki iz iste kategorije: