Varilni aparati

Varilni aparati naj naredijo dober zvar

Posted by

Pri nakupu varilnega aparata se večina ljudi sreča s precej veliko ponudbo. Domači mojster, kateremu varilni aparati predstavljajo le občasno uporabo in ne veliko in nujno potrebno orodje, ki ga bi potreboval celo za poslovno dejavnost, se v poplavi različnih izdelkov kar težko znajde. Vendar pa mora najprej izločiti, kateri so profesionalni varilni aparati, nato pa gledati le na to, kako dober zvar naredijo varilni aparati, ki so ostali zanj v ponudbi.

Varilni aparati Deca so po svojih karakteristikah že v osnovi takšni, da naredijo tako dober zvar, da ga ni treba nič popravljati in kakor koli obdelovati. Dejansko lahko tudi domači mojster že samo z varjenjem naredi tako dober zvar, če ima doma Deco, da ga ni treba nič obdelovati. Je pa res, da tisti varilec, ki nima nič izkušenj, pa vseeno mora zvar malenkost popraviti, saj je treba imeti nekaj občutka zraven.

Kako močan varilni aparat kupiti?

Dejansko je ponudbo treba gledati iz stališča, za kakšne namene se bodo varilni aparati uporabljali in šele potem gledati na to, kateri varilni aparati Deca so vam všeč in vam ustrezajo. Torej morate varilni aparat kupiti na osnovi delovnih nalog, ki jih boste opravljali. Poznamo namreč tako inversterske kot tudi MIG/MAG varilne aparate in pa tudi TIG aparate, vendar pa so slednji namenjeni za zahtevnejše varjenje in jih v ponudbi za domačega mojstra praviloma niti ne boste našli.

Varilni aparati

Najcenejši varilni aparati zagotovo niso dobri

Vedno več je nizkocenovnih ponudnikov, pri katerih se lahko kupijo tudi zelo poceni varilni aparati. Vendar pa ste lahko prepričani, da le – ti zagotovo niso kvalitetni. Kot prvo boste imeli prav gotovo težave že s segrevanjem kovin, problemi pa nastanejo tudi s slabimi, grdimi in nekakovostnimi zvari. Še večji pa so problemi, ker taki varilni aparati praviloma ne zdržijo uporabe nekaj ur skupaj, ker se pregrevajo, servis zanje pa v Sloveniji nekako po pravilu niti ne obstaja, torej se boste praktično prisilili v nakup novega varilnega aparata takoj, ko bo s tem nizkocenovnim nekaj narobe.

Druga možnost je tudi, da pobrskate za izposojo orodja. Med orodja sodi marsikaj, morda motorna žaga, agregator ali večja kosilnica. To so vse lahko stroji, ki jih potrebujete le tu in tam, ne splača pa se vam jih kupovati za denimo dvodnevno uporabo. Drugo je denimo orodje, ki ga ves čas potrebujete, denimo kladivo, grablje ali morda voziček za orodje. Ostalo si pač izposodimo. Tudi na spletnih straneh za izposojo se pogosto pojavi kak aparat za varjenje, ampak zopet velja enako – pazite na kvaliteto, na pogoje izposoje ter predvsem na ceno – pogosto namreč vas izposoja za čez vikend stane toliko, da se vam bolj splača kupiti povsem nov aparat.

Članki iz iste kategorije: