Čestitke za rojstni dan

Posted by

Rojstni dan, ki ga vsakdo praznuje enkrat na leto, morajo spremljati tudi čestitke, ki so lahko pisne ali ustne. Vsakdo, ki praznuje, želi biti ta dan deležen pozornosti s strani ljudi, ki mu v življenju nekaj pomenijo. To ga poživi in mu daje občutek varnosti, ljubezni in zavest, da na svetu ni sam in da se lahko v težkih trenutkih lahko obrne na ljudi, ki mu izkazujejo pozornost in naklonjenost.

čestitke

Ni lepšega, če čestitko ustvarimo sami, iz različnih naravnih materialov, z barvicami nanesemo primeren motiv in si damo duška pri izražanju naše kreativnosti in umetniške žilice, ki je privrela na plano. Vse pa nadgradimo z na roko napisanim tekstom, ki je iskren in se dotakne slavljenca. Pred očmi nam mora biti veselje, ki ga bomo vzbudili s svojim dejanjem pri osebi, k slavi. Počutila se bo srečna, pomembna in zaželjena. Lahko pa izbiramo med mnogim čestitkam v papirnicah in trgovskih centrih, ki so slikovno opremljene.

V današnjem hitrem tempu življenja se čestitke za rojstni dan se izražajo tudi preko elektronske pošte, preko SMS sporočila, saj na ta način pošiljatelj izgubi le nekaj minutk svoje dragocenega časa in se mu ni potrebno srečati oziroma se pripravljati na srečanje s slavljencem, kar bi pomenilo, da bi se moral pošiljatelj srečati z njim, prinesti primerno darilo in se še sam urediti, porabiti zato veliko časa in tudi denarja. Zato pa lahko to nadomesti z udobnim in brezplačnimi pritiski na črke na tipkovnvici, pri tem pa je lahko oblečen tudi v pižamo in neurejen, saj ga nihče ne vidi. Veliko lepši in pristnejši je vsekakor osebni stik in voščilo s stiskom rok, objemom in prijetnim pogovorom in zato si je potrebno vzeti malo časa, a se splača, saj je učinek ogromen.

Ob druženju in klepetu sta na koncu obe strani zadovoljni in se počutita bolje ,saj sta s soočenjem vzbudila pristne človeške odnose, ki dandanes žal zamirajo. Zato je res priporočljivo in skoraj nujno, da si za slavljenca vzamemo čas, mu vošćimo in se pogovorimo z njim, skratka preživimo z njim lep del dneva, po možnosti ob hrani in pijači in beseda ob takšnem osebnem srečanju morda ne bo zamrla še dolgo v noč.Naslednji dan se bomo počutili bolje in spoznali, da ni lepšega, kot osebno srečanje z osebami, ki so nam drage in prijetne in morda bomo takšna srečanja še nadaljevali in nam bodo prišla v kri, pa četudi ne bo nihče praznoval rojstnega dne tisti dan. Spoznali bomo, da je naša generacija z uveljavitvijo računalnikov in mobilnih telefonov veliko izgubila pri človeških odnosih in poskušajmo se večkrat spomniti na sočloveka in se obrniti nanj osebno in ne samo preko tehničnih pripomočkov, ki so tako brezosebni in mrtvi.

Članki iz iste kategorije: