Zavarovati je možno praktično vse

Posted by

Lahko bi rekli da so vsa zavarovanja tako rekoč dodatna. V osnovi je na primer zavarovanje avtomobila obvezno, saj ga brez sklenjenega zavarovanje ni možno registrirati. Po drugi strani pa bi lahko rekli da je t.i. kasko zavarovanje neke vrste dodatno zavarovanje. Nikjer ne piše da bi za registracijo vozila morali nujno imeti kasko zavarovanje.kasko zavarovanjeZakaj kasko zavarovanje pa kdaj drugič. In ker avto ni edino prevozno sredstvo, je segmentov, ki mu osebno rečem kar dodatno zavarovanje še kar nekaj. Zavarovati je potrebno tako motorna kolesa, kakor tudi vedno bolj in bolj popularne avtodome. Mnogi velikokrat zmajujejo z glavo ko je potrebno plačati zavarovanje, vendar v primeru da pride do neljubega dogodka težav manj. Kar pomislite, da vsako leto ko se peljete na dopust, vidite kakšno vozilo in jeznega voznika, ki mu je vozilo očitno tudi šlo na dopust. V takem primeru je skrbi ob sklenjenem zavarovanju manj.
Glede na to da je kolesarjenje vedno bolj popularno, ter da je vrst kolesarjenja kar nekaj je dobro poskrbeti tudi tu za dodatno zavarovanje. Ena od stvari, ki se tičejo kolesarstva je ravno kolo samo. Mnogi za kolo odštejejo kar precejšne vsote denarja, v primeru odtujitve kolesa, pa ostanejo tako brez kolesa kakor tudi brez denarja ki so ga namenili za sam nakup. Glede na to da nekatera kolesa lahko stanejo tudi nekaj tisočakov, ni ravno narobe malo pomisliti tudi na to, poškodbe pa tudi tu niso izključene, sploh pri bolj ekstremnem kolesarstvu.
Prav tako bi lahko rekli da je dodatno zavarovanje, zavarovanje za hišo oziroma stanovanje. Obstaja velika verjetno da se našemu domu ne bo nič zgodilo, vendar če do česa pride obstaja še veliko večja verjetno da bomo resnično v težavah. Prav tako pa se v današnjem času, glede na vse vremenske pojave od toče, pozebe, poplav in ostalih nevšečnosti vedno bolj uveljavlja dodatno zavarovanje za posevke in plodove. Verjetno se vam za pet sadik solate ter nekaj sadik paradižnika to ne izplača, v primeru da vam je to pridobitna dejavnost oziroma se z pridelavo poljščin preživljate, pa je vredno malo premisliti. Še posebno če so vam zadnjih nekaj letih tovrstne ujme poškodovale pridelek.
https://www.youtube.com/watch?v=etz02hvOq4o

Članki iz iste kategorije: