Vsak mojster potrebuje voziček za orodje

Posted by

Vozički za orodje so praktični. Praktični, uporabni in odraz urejene delavnice. Katerokoli dejavnost opravljamo, je pomembno, da smo natančni in urejeni ter organizirani. Če bomo imeli orodje razporejeno v vozičku za orodje, bo naše delo lahko hitro in učinkovito.

Vsaka stranka bo ob obisku naše delavnice lahko videla, da ima opravka z urejeno in odgovorno organizacijo. Mi pa bomo lahko uživali v delu in ne bomo zapravljali časa z iskanjem orodja. Voziček za orodje nam namreč omogoča, da je vedno pri roki vse, kar rabimo.

Delo brez vozička za orodje

Vsi smo že kdaj bili v delavnici, ki je umazana, neurejena orodje pa leži vsepovsod. Naj si bodo to avtomehanične, servisne ali druge delavnice. Odnos mojstra ob tem je viden vsem. Pojavi se občutek nezaupanja, da bi sodelovali s takšnim servisom. Pri organizacijah sami serviserji mnogokrat niso krivi, saj jim delodajalec ne omogoči, da bi imeli orodje urejeno in pospravljeno v zelo priročnih vozičkih za orodje. To je napaka, ki jo lahko podjetje stori in zaradi tega zgubi zaupanje strank.

Izguba prihodkov zaradi slabe organiziracije

Enako je pri mojstrih, ki želijo privarčevati, pri tem pa varčujejo na napačni strani. Če ne uporabljajo vozička za orodje, se to zgublja in nastajajo novi in novi nepotrebni stroški. Poleg tega pa enako kot večji servisi zgubljajo zaupanje strank in s tem zmanjšajo svoj ugled ter posledično dobiček. Enako je izguba pri samem času, ki ga porabimo za neko delo. S tem, ko imamo vedno vse pri roki in pospravljeno v vozičku za orodje, je naše delo hitrejše in učinkovito. In čas je denar.

Tudi če smo samo domači mojstri in imamo delavnico za svoj užitek in domača opravila. Naše delo nam bo v užitek samo, če bomo imeli primerno opremo in orodje. Ob tem pa mora orodje biti shranjeno tako, da nam je na voljo kadarkoli ga potrebujemo. Voziček za orodje bo spremenil vse, česar si mi kot stranka v neki delavnici ne želimo videti.

Vozički za orodje so primerni za različne dejavnosti

Vozički za orodje so nam veliko pomoč pri organiziranju dela v delavnicah. To ne pomeni da so namenjeni samo za profesionalce, ampak so v pomoč tudi domačim mojstrom. Naša, četudi domača delavnica, bo vedno urejena. Prihranili bomo pri prostoru, saj so ergonomski in ne zasedejo veliko prostora. Ob tem pa njihova prostornina in skrbno načrtovana izraba prostora omogoča, da vanje pregledno razvrstimo kar največ orodja.

Najpomembnejša je priročnost orodja

Orodje mora biti pri roki, ko ga potrebujemo. Ne sme se zgubljati, saj orodje ni poceni. Če ga imamo sistematično shranjenega v vozičku za orodje, teh težav ne bomo imeli. Vedno bo vse pri roki. Točno bomo vedeli kje iskati kakšen kos orodja. S tem bo vsako delo hitrejše. Vozički so premakljivi. To pomeni, da jih lahko premikamo po prostoru. Tudi to prihrani naš čas, saj imamo vse orodje vedno kar najbližje, na mestu, kjer ga potrebujemo.

Vsak voziček ima tudi prostor, ki nam služi kot delovna ali odlagalna površina. To samo še poveča našo učinkovitost, ko drobna dela lahko opravimo kar na vozičku. Pri tem se ni potrebno sklanjati ali kako drugače delati v neugodnem položaju. Kot smo omenili, so vozički za orodje primerni za različne dejavnosti, saj se lahko prilagodijo željam uporabnika. Primerni so tako za fino orodje, kot tudi za večje kose. Vsak mojster bo lahko voziček za orodje prilagodil svojim potrebam. Skrbi, da bi imeli razmetano delavnico polno orodja vsepovsod ne bo.

Hranite orodje na varnem

Lahko poskrbimo tudi za varnost hrambe orodja, saj imajo vozički predale, kamor lahko shranimo in zaklenemo vrednejše kose orodja. Ko bomo v delavnici dobili obisk prijatelja ali stranke, bomo lahko ponosni na svojo delavnico. Z vozičkom za orodje nam bo vedno lahko v ponos. Vsi bodo lahko videli, da smo pri svojem delu urejeni, vestni in natančni.

Vozičke lahko še dodatno prilagodimo tako, da jih prevažamo v servisnih vozilih ali prilagodimo tudi za shranjevanje kakšnega specialnega orodja. Mej praktično ni. Pomembno je, da je funkcionalnost kar največja. In že sam voziček za orodje pomeni funkcionalno izrabo prostora, časa in denarja. Zato naj nam ne bo odveč vložiti denarja za nekaj, kar se obrestuje popolnoma vsak dan. Vozički so robustni, kvalitetno izdelani in omogočajo dolgo uporabo. Cene in zaloge lahko preverite tudi na spletu, denimo na spletni trgovini swedmach.si.

Dolgo bodo služili svojemu namenu, pa naj jih uporabljamo samo občasno, ali pa kot profesionalec vsak dan. Sploh profesionalni delavci so že dolgo nazaj spoznali njihovo uporabnost in jih lahko vidimo v vsaki resni in urejeni delavnici.

Članki iz iste kategorije: