Prtljažnik na strehi

Posted by

Sodobni avtomobili nudijo pravo razkošje pri potovanju, še posebej, če jih primerjamo z avtomobili iz začetkov preteklega stoletja ali celo s starimi kočijami! Vseeno pa so v želji po optimalnem udobju v sodobnem avtomobilu proizvajalci nekoliko zašli in na nekaterih področjih zanemarili potrebe in želje svojih kupcev.

Predvsem izstopa stalna borba med prostorom za potnike in prtljago. Vsakdo bi rad užival v prostorni potniški kabini, ki se izkaže za posebej zaželeno pri dolgih potovanjih, po drugi strani pa je prav v teh primerih najbolj uporaben tudi velik prtljažni prostor. Proizvajalci avtomobilov sklepajo kompromise, ki zadovoljijo kar največji delež kupcev, preostali pa morajo poiskati druge rešitve. Na srečo te niso preveč daleč – prtljažni prostor lahko enostavno razširite s strešnimi kovčki!

Strešni kovčki – dodaten prtljažni prostor

Strešni kovčki nudijo dodaten prtljažni prostor kar na strehi avtomobila. Ni pa vse samo v prostornini. Poleg tega namreč tovrstni kovčki s svojo obliko omogočajo prevažanje opreme, ki bi jo v običajen prtljažnik težko spravili. Kovčki so kot nalašč za smuči in drugo smučarsko opremo, nasploh pa se izkažejo pri prevažanju podolgovatih kosov opreme, ki bi v notranjosti avtomobila posegali iz prtljažnega prostora v potniško kabino. Dodatni prostor, ki ga nudijo strešni kovčki je torej še kako dobrodošel, ne samo zaradi zajetne prostornine, temveč tudi zaradi oblike, zahvaljujoč kateri lahko prevažate tudi opremo, katere do zdaj niste mogli!stresni-kovcek-crne-barve

Enostavna in elegantna rešitev prostorske stiske

Za razliko od mnogih drugih kosov avtomobilske dodatne opreme so strešni kovčki nadvse enostavni za namestitev ter uporabo. Že nosilce je možno brez težav namestiti na streho vozila, pritrjevanje kovčka na te pa je mačji kašelj tudi za tiste, ki niso vajeni tovrstnih opravil. Poleg tega so kovčki premišljeno oblikovani – omogočajo enostavno shranjevanje opreme, to lahko tudi brez težav vzamete iz kovčka, piko na i pa doda kakovostno okovje, oblikovano za preprosto odpiranje in zapiranje, ter proti vlomna ključavnica.

Za konec pa lahko omenimo še to, da so strešni kovčki po večini zelo elegantno oblikovani. To je pomembno že zato, ker morajo biti aerodinamični, tako da ne povzročajo dodatnega upora in posledično višje porabe goriva, stranski učinek takšne oblike pa je tudi privlačna estetska podoba, ki prav nič ne pokvari splošne podobe vozila, temveč to celo dopolni.

Članki iz iste kategorije: