Korito za prtljažnik avtomobila

Zakaj je korito za prtljažnik avtomobila tako uporabno?

Posted by

Dandanes je praktično nemogoče, da ne bi uporabljali svojega jeklenega konjička skoraj vsak dan. Velikokrat spregledan a zelo pomemben del predstavlja prostor za shranjevanje v našem vozilu. Zaščiti ga lahko korito za prtljažnik avtomobila, saj preprečuje vlagi, ostrim robovom prtljagi in drugim nevarnostim, da bi povzročili poškodbe na preprogi. Obenem pa nam omogoča varno prevažanje živil, orodja ter tudi malih domačih živali. Na voljo je v številnih izvedbah in velikostih, zato ga lahko kupimo za praktično katerokoli vozilo si lastimo. Za vgradnjo ne potrebujemo nobenih orodij ali mehaničnega znanja, kar je tudi velik plus.

Kako korito za prtljažnik avtomobila nudi zaščito?

Vsakodnevna uporaba našega vozila ga izpostavi neštetim nevarnostim. Skoraj neizogibno je, da ne bi prišlo do obrab različnih mehanskih in drugih delov. Pogosto prevažanje tovora pusti na preprogi v zadnjem delu našega avta raztrganine, madeže, praske na plastiki in podobno. Z uporabo korita za prtljažnik avtomobila pa preprečimo težkim in drugače nevarnim predmetom dostop do preproge in drugih delov v notranjosti kabine.

Korito za prtljažnik avtomobila in prtljaga
Korito za prtljažnik avtomobila ščiti pred obrabo

Povedano preprosto je korito za prtljažnik avtomobila dodaten sloj, ki ščiti pred škodo in obrabo težke, ostre, vlažne in druge prtljage. Pomembno se je zavedati, da je urejen prtljažni prostor izredno pomemben, če želimo prodati naš avto enkrat v prihodnosti. Tudi, če je preproga že poškodovana.

Preprečimo poškodbe prtljažnega prostora, ki jih povzročijo male živali

Vsak lastnik mačka, psa ali druge male domače živali se zaveda, da jih bomo prej ali slej morali kam odpeljati z avtom. Izlet v naravo, pot do veterinarja in podobno so samo nekateri razlogi, da s seboj vzamemo hišnega ljubljenčka. Zelo verjetno je, da jih bomo morali urediti prostor v prtljažnem prostoru ali pa podreti sedeže.

Korito za prtljažnik avtomobila izredno kakovostna in privlačnega dizajna

V obeh primerih so korita za prtljažnik avtomobila zelo uporabna, saj preprečujejo poškodbe, ki jih pustijo kremplji mačkov, psov in podobno. Poznamo tudi izvedbe korit s katerimi pokrijemo del odbijača, kjer se bo žival povzpela v prtljažni prostor. S tem zavarujemo odbijač pred praskami kot tudi notranjost vozila.

Kako vzdrževati korito za prtljažnik avtomobila?

Čiščenje notranjosti kabine vozila je pomembno opravilo iz številnih razlogov. Z odstranitvijo madežev se znebimo neprijetnih vonjav. Ko odstranimo pasje dlake, drobtine, pesek in drugo nesnago, pa se tudi bolje počutimo med vožnjo. Skozi uporabo se bo korito za prtljažnik avtomobila umazalo, saj je namenjeno, da ujame vlago, kamenčke, mast in druge elemente. Temu se je nemogoče izogniti, vendar ne predstavlja velike težave. Čiščenje je zelo preprosto, saj potrebujemo le močan curek vode in morda milnico. Omenjen dodatek za avto je mogoče hitro očistiti in ga spraviti v ponovno uporabo, ne da bi potrebovali draga čistila ali orodja, zato se ga priporoča za vsakega voznika.

Članki iz iste kategorije: