Led reflektor

Posted by

Reflektorska svetila so priljubljena zaradi svojih lastnosti za veliko različnih namenov. Namenjena so osvetlitvi notranjih in zunanjih prostorov. Močnejša svetila so uporabna za brezskrbno uživanje v večerni zabavi, osvetlitev delavnice v poznih urah, za učinkovito preganjanje nepridipravov, kampiranje in še kaj.led-reflektor 
Vodotesnost nekaterih modelov omogoča uporabo celo pod vodo. Seveda pa jih je mogoče dobiti v raznih izvedbah, od katerih je odvisna možnost uporabe. Izraz »reflektor« pod katerim večinoma razumemo močno svetilo, pa ne pomeni le tega. Led reflektorji so namreč tudi vgradna svetila za notranje prostore šibkejših moči.

Vrste reflektorjev

Za reflektor lahko izbirate med halogensko ali led žarnico. Slednja ima veliko boljše lastnosti, kadar govorimo o varčnosti pri porabi elektrike. Nekateri močnejši reflektorji, predvsem tisti za zunanjo uporabo, imajo vgrajeni obe žarnici, halogensko in led. Tako se lahko odločite glede na željene lastnosti, katero od teh boste uporabili za osvetljevanje. Led reflektorji imajo številne pozitivne lastnosti. Za razliko od halogenskih je kot že omenjeno, poraba elektrike manjša. Prav tako se veliko manj segrejejo, zaradi česar se na svetilu ne moremo opeči, kar za klasične reflektorje ne velja. V primerjavi s halogenskimi žarnicami, zdržijo led žarnice veliko dlje. Prav zaradi tega se nakup reflektorja z led žarnicami na dolgi rok izplača.

reflektor

Notranji vgradni led reflektorji

Če si želite modernee opreme notranjih prostorov, prava svetila zagotovo dodajo piko na i. Zaradi svojih odličnih lastnosti so led vgradni reflektorji vedno bolj popularni. Namestitev le teh je namreč zelo enostavna. Žarnice se ne segrejejo zelo, zato jih lahko namestite kamorkoli. Navadno žarnico je namreč težko namestiti na mesto, kjer bi zaradi visokih temperatur škodovala okolnim materialom. Takšna mesta so na primer pod omaricami ter drugod, kjer se nahajajo toplotno občutljivi materiali.V zadnjem času se vedno več uporablja led svetila na hodnikih, ter mestih, kjer je osvetlitev potrebna več ur dnevno neprekinjeno. S senzorji za premikanje so odlična svetila za razsvetlitev prehodnih prostorov.
https://www.youtube.com/watch?v=HjVVQqob_MQ

Članki iz iste kategorije: