Kegerator je namenjen točenju piva iz soda

Posted by

Ključni del vsakega sistema za točenje piva je spojka za sodček, ki se nahaja znotraj kegeratorja. Različne vrste sodov zahtevajo različne spojke, zato morate razmisliti, kaj nameravate servirati in kupiti tisto spojko, ki je prava za vas.

Spojke D, S, U in G so pritrjene na sodček tako, da jih zavrtimo (kot vijak). Spojka Sistem A se pogosto imenuje “nemški drsnik”, ker, za razliko od drugih spojnikov, drsi na mestu in ga lahko pritrdimo pod katerimkoli kotom. M-spojka tudi deluje kot drsnik, vendar pa se uporablja za druge vrste piva kot nemški drsnik. Spojke za doma varjeno pivo se razlikujejo po tem, da imajo ločeno linijo za vstopajoč plin in izstopajočo tekočino.

Nakup kegeratorja

Kegerator so bolj smiselna izbira od nakupa manjših paketov, kot je tipičen »šestorček« ali paket z 12 pločevnikami. V splošnem kegeratorji prihranijo stroške zaradi svoje povezave s poslovnimi teorijami o prodaji razsutega tovora in prihrankov pri pakiranju manjših paketov piva. Ker sodček običajno shranjuje velike količine hladnega piva, je znano, da mnogi kegeratorji prihranijo do 60% stroškov v primerjavi z enako količino piva v pločevinkah in steklenicah. Glede na blagovno znamko piva so prihranki lahko še večji. Zato lahko bolj specializirana piva pogosto zagotavljajo bistveno višje prihranke kot običajne znamke, npr. Budweiser.

Kompleti za pretvorbo

Komplet vam omogoča pretvorbo obstoječega hladilnika v kegerator. To je lahko bolj ekonomična rešitev, če že imate hladilnik ali če ste sposobni najti poceni hladilnik (dvoriščne prodaje, oglasi itd.). Pomembno je razmisliti, ali bo hladilnik lahko hranil sodček. Mnogi hladilniki imajo polico, na kateri je kompresor in zavzema polovico dna hladilnika, kar pomeni, da ni dovolj prostora nad ali pred njo za sodček. Predhodno konfigurirani kegeratorji kot je npr. kegerator Versonel VSL155TDSS že vnaprej upoštevajo ta podatek in namestijo kompresor na način, ki omogoča veliko prostora.

Kompleti so konfigurirani tako, da se pivo toči skozi vrata hladilnika ali skozi vrh v stolp za točenje piva. Kompleti za vrata imajo navoj, ki gre skozi vrata, in priključke za pipo na zunanji strani in linijo za pivo na notranji strani. Točilni stolp sega nad vrh hladilnika in že vključuje pipo, navoj in 13-centimetrsko cev za pivo.

Članki iz iste kategorije: