Goji jagode za super obrok

Posted by

Zdravje je že od nekdaj največje bogastvo posameznika, se pa v zadnjem času še posebej poudarja pomen zdravega življenja, saj sodoben življenjski ritem spodbuja razvoj nekaterih nezdravih navad.goji jagode
Te so še posebej očitne pri prehranjevanju, saj pogosto nimamo več časa, da bo se posvetili pripravi kakovostnega obroka, zato posegamo po manj zdravih alternativah, ki ne zagotavljajo pravih hranilnih snovi, medtem ko vsebujejo preveč tistih, ki jih ne potrebujemo. Zdrave alternative so torej še kako dobrodošle, pa ne le za tiste, ki se že tako navdušujejo nad zdravo prehrano, temveč za vse, ki bi radi za spremembo od vsakdanje hitre hrane zaužili kaj bolj koristnega. In le težko bi lahko podali boljši predlog od znanega superživila, goji jagod!
Goji je rastlina, znana po svojih izjemnih učinkih na zdravje telesa. Užitna je praktično celotna rastlina, najbolj pa se seveda uporabljajo jagode, ki med drugim vsebujejo aminokisline, vitamine, minerale in druge koristne sestavine. Kar nekoliko neumno bi bilo ignorirati tako bogato živilo, še posebej če omenimo, da so jagode zelo okusne in tudi vsestransko uporabne v kuhinji.

Kaj storiti z goji jagodami?

Ne glede na to, ali ste privrženec veganske presne hrane, ali pa uživate v hitri hrani in sladkih prigrizkih, lahko iz goji jagod pripravite obrok po svojem okusu. Gre namreč za zelo vsestransko živilo, ki se lepo poda k drugim sestavinam, odlično pa se obnese tudi kar kot samostojen obrok. Lahko torej uživate v edinstvenem okusu teh jagod, lahko pa te služijo le kot zanimiv dodatek. Posebej okusne so goji jagode v kombinaciji s čokolado, če ste ljubitelji sladkarij, lahko pa jih vključite v marmelade ali druge pripravke. Kot samostojna jed se uporabljajo za zajtrk, predvsem z jogurtom, lahko pa jih grizljate tudi za malico.
V vsakem primeru bodo goji jagode vaše telo okrepile in napolnile s koristnimi sestavinami. Pogosto se izpostavlja učinkovitost pri krepitvi imunskega sistema in uravnavanju krvnega sladkorja, zaradi svoje hranilne vrednosti pa so odličen prigrizek tudi za tiste, ki bi radi izgubili kakšen kilogram odvečne telesne teže. Primerne so tudi za otroke, saj spodbujajo rast in razvoj telesa, koristijo tudi zdravju oči in z antioksidanti pripomorejo celo pri boju proti raku.

https://www.youtube.com/watch?v=yKLQYpQKrcw

Članki iz iste kategorije: