Na kratko o rentnem varčevanju

Posted by

Rentno varčevanje povezujemo tudi z varčevanjem za pokojnino. Verjetno ste slišali tudi za modro rento. Ta je namreč davčno ugodna, to pa v praksi pomeni, da je z dohodnino obdavčena le polovica rente. Če pa je renta nižja od določenega zneska, pa se akontacija dohodnine sploh ne obračuna. Postopek take oblike varčevanja je izjemno hiter ter tudi preprost. Za nas se na osnovi informativne višine zbranih sredstev prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja pripravi ključne informacije o vseh oblikah modrih rent, ki nam jih trg v današnjem času lahko ponudi. Ko si izberemo rento, ki je seveda za nas najprimernejša, se za nas pripravi in nam pošlje v podpis ponudba za sklenitev zavarovanja. Tako se izplačevanje izbrane modre rente lahko prične.

Komu je sploh namenjeno takšno varčevanje?

Rentno varčevanje je namenjeno prav vsem, ki bi radi zase ali pa za svoje bližnje zanesljivo nalagali določena sredstva. Na ta način bi si tako lahko zagotovili finančno varnost svojim otrokom ali pa poskrbeli za svojo neodvisnost po upokojitvi.

Značilnosti rentnega varčevanja

Za rentno varčevanje je značilno, da je dolgoročno varčevanje. Najpogosteje to v praksi pomeni od treh do tridesetih let. Namenjeno pa je torej zagotavljanju življenjskega standarda v kasnejših letih našega življenja. Sredstva se lahko pri rentnem varčevanju nakazujejo s pologi gotovine, s trajnimi nalogi oziroma z negotovinskimi prenosi. Odločimo pa se lahko za mesečne, trimesečne, polletne ali letne in morda celo za enkratne pologe. Po izteku te oblike varčevanja se nam lahko renta izplača v enkratnem izplačilu, lahko pa v obliki mesečnih izplačil, lahko pa imate tudi možnost obeh kombinacij. Za upravičenca do privarčevanih sredstev lahko izberemo tudi katero koli drugo osebo. V primeru začasne nesposobnosti za varčevanje pa se lahko odločimo tudi za mirovanje tovrstnega varčevanja. Preberite si več informacij na spletnih straneh pokojninske družbe A, na povezavi.

Da, časi se spreminjajo in tudi mi moramo v korak s časom. Prav tako to velja pri elektronskem poslovanju, zato si ne pozabite prebrati še naslednjega članka, kjer boste videli, da že obstaja program za online fakturiranje.

Članki iz iste kategorije: