Nasveti pri nakupu straniščne školjke

Posted by

Značilnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri stranišča na splakovanje

Medtem, ko so stranišča na splakovanje očitno boljša od stranišč, ki te sposobnosti nimajo, vse straniščne školjke niso narejene enako. Tukaj bomo obravnavali nekatere najpomembnejše lastnosti, ki razlikujejo splakovanje stranišč in ki jih morate upoštevati pri izbiri stranišča, ki ustreza vašemu domu.

Velikost

Velikost stranišča običajno narekuje velikost vaše kopalnice. Velike kopalnice lahko sprejmejo večje, prostornejše straniščne školjke, kot je model iz American Standard Cadet, medtem ko bodo kopalnice, kot so na primer polovične ali v avtodomu, zahtevale manjšo straniščno školjko, kot jer recimo model Aqua-Magic V.

Enodelni ali dvodelni

Čeprav odločitev med enodelno ali dvodelno straniščno školjko ne bo spremenila vašega življenja, lahko pomembno vpliva na sposobnost čiščenja stranišča. Enodelne stranišča, kot so KOHLER 3810-0 Santa Rosa, TOTO MS853113E Eco Ultramax in GALBA MU133, Toto MS604114CEFG so zgrajena s skledo in kotličkom v enem kosu, kar odpravlja razpoke, ki jih je težje očistiti in se nahajajo na dvodelnih školjkah. Enodelne stranišča so običajno nekoliko nižjega profila, zaradi česar so boljše za manjše kopalnice. Lažje jih je tudi namestiti, ker se mora premakniti samo en kos in proizvajalec poslati samo eno pošiljko. Vendar pa so dvodelna stranišča običajno veliko cenejša.

Material

Velika večina straniščnih školjk je izdelana iz porcelana, zelo trpežen stil keramike, ki je tudi enostaven za čiščenje. Veliko sanitarij je prevlečenih s steklastim porcelanom, glazuro, ki stranišču daje visok sijaj za sodoben in eleganten videz. Upoštevajte, da so nekatere straniščne školjke, kot je tista iz Aqua-Magic V, narejeni iz plastike za manjšo težo, čeprav bodo dolgoročno manj vzdržljive.

Način splakovanja

Sistem za splakovanje je eden najpomembnejših delov stranišča – navsezadnje, če splakovanje ne opravlja svojega dela, bo to pomenilo slab dan! Medtem ko je gravitacijsko splakovanje, ki uporablja težo vode za potiskanje navzdol, med najstarejšimi tehnologijami, ki so še vedno na voljo, je na voljo veliko novejših sistemov splakovanja. Tlačno splakovanje uporablja zrak pod pritiskom, da potisne vodo v skledo. Ta sistem ponuja veliko moč splakovanja, vendar je tudi precej hrupna. Dvojni sistemi splakovanja so postali priljubljeni kot način za varčevanje z vodo.

Članki iz iste kategorije: